Ostin infrapunasaunan. 

Olin kuullut aikaisemminkin sanan infrapunasauna, mutta pidin koko ajatusta jollakin tapaa idioottimaisena. Kunnes kokeilin erään tutun infrapunasaunaa.

Ajattelin ennen saunaan menoa, että kylläpä on säälittävän näköinen pieni koppi. Ei tätä voi saunomiseksi sanoa. Eikä voikaan. Ehkäpä infrasaunoista puhuttaessa pitäisi välttää sanaa sauna. Tulee väärät assosiaatiot mummolan sata-asteiseen puulla lämmitettävään pätsiin. Infrapunasaunassa ei tule samalla tapaa kuuma, siellä ei voi heittää löylyä eikä se korvaa saunomisen tunnetta.

Sitä vastoin tämä uusi sauna tekee olosta paljon paremman, kuin perinteinen sauna. Infrapunan tuottama syvälämpö saa oikeasti paikat lämpiämään ja sitä voi käyttää vaikka kymmenen minuuttia ennen kovaa juoksutreeniä lihasten lämmittämiseen. Se virikistää ja sinne voi mennä käymään heti, kun mieleen juolahtaa. Vaikkapa aamulla ennen töihin lähtöä.

Kuka menee normaaliin saunaan aamulla? Tai savusanaan? Ei kukaan, mutta infrasaunaa voi hyvin mennä virkistymään 10 minuutiksi.

Hieno keksintö, vaikka en oikeen vieläkään osaa suhtautua tuohon nurkassa lepäävään lämpökoppiin.