Tiesitkö, että myös laihduttamiseen tarkoitetut lääkevalmisteet toimivat?

Yleensä lääkkeet vaikuttavat siten, että ne vähentävät rasvan imeytymistä ja rasvakudoksen muodostumista.

Pillerit eivät siis "laihduta". Ne pikemminkin auttavat laihtumaan, kunhan elämäntapamuutos on jo aloitettu.

Tutkimusten mukaan laihdutuslääkkeitä napsivat tiputtavat painoaan enemmän ja todennököisemmin kuin lumelääkkeitä syöneet.

Mitä laihduttamiseen tarkoitettuja valmisteita sitten on? Rasvan imeytymistä estäviä valmisteita ovat muun muassa Alli ja Proactol. Lääkärin määräämänä voi saada Xenicalia, joka on tarkoitettu lähinnä ihmisille, joilla ylipaino aiheuttaa merkittäviä terveysriskejä.

Monet tuomitsevat kaikki laihduttamiseen tarkoitetut pillerit ja lääkkeet humpuukiksi ajattelematta asiaa tai tutustumatta aiheesta julkaistuihin tutkimuksiin. Totta tietysti on, että pillereiden markkinoinnissa tutkimustulokset esitetään yleensä liiankin positiiviseen sävyyn. Tästä huolimatta myös arvostetuissa riippumattomissa tutkimuslaitoksissa on saatu saman suuntaisia tuloksia lääkkeiden tehosta 

 

Monen laihduttamiseen tarkoitetun tuotteen teho perustuu orlistaattiin. Kokeiden mukaan se vähentää rasvan imeytymistä noin 30%. Toinen yleinen vaikuttava aine on sibutramiini, jonka tarkoituksena on kiihdyttää aineenvaihduntaa ja saada aikaan kylläsempi olo.

Reductil on toinen reseptin tarvitseva laihdutuslääke. Vaikuttavana aineena on sibutramiini, jonka vaikutuksia ovat kylläisyyden tunteen lisääntyminen ja aineenvaihdunnan tehostaminen.