Suurin osa meistä ei saa riittävää määrää tarvitsemiaan vitamiinejä ja muita terveyttä edistäviä ruoka-aineita.

Esimerkiksi D-vitamiini on tärkeää, mutta valtaosa ei saa sitä tarpeeksi. D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus on esimerkiksi 7,5 mikrogramaa, mutta sitä voi huoletta syödä enemmänkin.

Lääkäri Erkki Anttilan mukaan kannattaa D-vitamiinia kannattaa syödä jopa seitsenkertainen määrä virallisiin suosituksiin verrattuna.

Suuremmalla määrällä D-vitamiiinia pystyttäisiin torjumaan paremmin sairauksia. 7,5 mikrogrammaa takaa vain sen, ettei riisitautia tule.

Terveysvaikutteisista ravintoaineista voi olla hankala ottaa selvää,sillä niitä on monenlaisia. On omega-3-rasvahappoja, Niasiinia, Foolihappoa ja kaikkea muuta. Erilaisia terveysvalmisteet, kuten vitaepro sisältävät usein näitä lähteitä sopivassa suhteessa. Lisäksi kasviksia syömällä saa paljon terveyttä edistäviä aineita.

Terveellistä kasviksissa on se, että ne eivät sisällä paljon energiaa, joten niitä voi syödä huoletta ilman painon nousun pelkoa. Niissä ei ole rasvaa eikä suolaa.

Kasvikset ovat loistavia, että ne tasapainottavat monien muiden ruoka-aineiden puutteita. Asiantuntijat arvelevat jopa, että kolmasosa syöpätapauksista voitaisiin ehkäistä kasvispitoisemmalla ruokavaliolla.

Sydän- ja verisuonisairauksissa kasvikset ja niiden puute näytttelee vieläkin suurempaa roolia. Yli puolet tapauksista on yhteydessä ravintoon, sen rasva- ja suolamäärään sekä kasvisten vähäisyyteen.