Laihduttaminen ei ole helppoa, vaikka teknisesti siinä ei ole mitään ihmeellistä. Pitää vain huolehtia siitä, että syö vähemmän kuin kuluttaa. Totuus on kuitenkin se, että jos laihtuminen ja laihana (tai solakkana) pysyminen olisi meille kaikille helppoa, niin meistä kukaan ei olisi ylipainoinen.

Joillekin lihominen on mahdotonta. He ehkä kuvittelevat, että ylipainoiset ihmiset ovat laiskoja ja vailla itsekuria. Harhaluulo syntyy siitä, että he eivät liho, vaikka olisivatkin laiskoja ja vailla itsekuria. Kaikkihan me olemme.

Joskus yläasteen kotitalouden kokeessa kysyttiin laihdutusvinkkejä Kirjoitin, että "älä syö" ja sain 0 pistettä. Koin oikeusmurhan. Vaikka vinkki ei ole järin hyvä, se on kuitenkin totta.

Raskas työ. kiireinen arki, lasten harrastukset. Ja painonhallinta. On selvää, ettei painonhallinta ja laihdutus ole kovin korkealla prioriteettilistallamme, jos sitä vertaa esimerkiksi perheen hyvinvointiin ja vaikkapa lasten menestykseen. Valitettavasti on kuitenkin niin, että mitä paremmin me voimme, sitä paremmin myös läheisemme voivat. Kuntoilu ja terveelliset elämäntavat myös siirtyvät lapsillemme: He voivat myös aikuisena paremmin, kun ovat oppineet elämään terveellisesti jo lapsena.

Siksi meidän pitäisi jaksaa huolehtia myös painostamme, kunnostamme ja terveydestämme.